Ik word Mic Mac Madam!

A whole new world
A new fantastic point of view
No one to tell us, “No”
Or where to go
Or say we’re only dreaming

Het is misschien een tikkeltje melig om Aladdin te citeren, maar ik voel me echt alsof ik a whole new world betreden heb de laatste maanden. Hoewel de C-crisis ter plaatse verder trappelt, ik graag nog eens een vriendin zou vastpakken of iemand een echte Brusselse bees als begroeting geven (mannekes! Kan je u dat nog herinneren? Binnenkomen in een gezellig vol café en de hele tafel een kus geven?) en net als iedereen ben ik de digitale uitwisselingen zo beu als koude pap. Toch heb ik iets om dit jaar geweldig naar uit te kijken. In maart start ik namelijk officieel als Mic Mac Madam!

Schaamteloos kinderen inzetten ter promotie van mijn zaak? Check.

Mic Mac wat? Voor wie er nog niet van gehoord heeft is het een hele mond vol, maar Mic Mac Minuscule is de duurzame onderneming waar ik me vollenbak voor wil smijten. Het concept is even eenvoudig als geniaal: tweedehands geboortelijsten. Als nieuwe ouder word je overspoeld door spulletjes en het is niet altijd duidelijk wat je nu écht nodig hebt en wat niet. (Over sommige zaken zullen we het wel nooit eens geraken – zo lijkt de wereld der jonge ouders verdeeld in kamp pro/contra Babycook.) Bovendien dragen al die nieuwe shiny dingen bij aan een gigantische berg stuff, die dan weer niet bijdraagt aan het welzijn van onze blauwgroene bol. Terwijl die spullen vaak slechts enkele maanden of jaren gebruikt worden en daarna nog in prima staat zijn.

Enter Mic Mac Minuscule. Jonge ouders die een kindje verwachten kunnen beroep doen op een Mic Mac Madam (of Meneer – al gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat het nogal een vrouwelijk beroep lijkt te zijn ;-)). Die begeleidt ouders bij het opstellen van een geboortelijst, geeft vanuit eigen ervaring eerlijk advies én zoekt alle spulletjes tweedehands bij elkaar. Handig als je wel tweedehands wilt kopen, maar niet per se zelf je hele uitzet bij elkaar wilt snuisteren.

Ik had al eens contact met Mic Mac in 2018, maar toen was het niet ‘het moment’ om ermee te starten. Eind vorig jaar zochten ze nieuwe Madammen in Brussel en kriebelde het toch té hard om nog te negeren. Een job waarvoor je tweedehands mag shoppen én anderen kan helpen met advies? Echt op mijn lijf geschreven. Enkele supertoffe gesprekken met Jona en Gert verder was de kogel door de kerk. Dus ging ik dit jaar in januari halftijds werken voor BBL om vanaf maart écht te springen als zelfstandige in bijberoep.

Dat klinkt misschien niet als een gigantische stap, maar je moet weten dat ik al járen droom van een eigen onderneming: als kind wilde ik juwelenontwerpster worden, als tiener droomde ik van een theehuis (met vier kamers, en een verschillende internationale theetraditie in elke kamer), als twintiger startte ik bijna een traiteursbusiness. Maar springen is angstaanjagend, zeker als je ook een beetje een control freak en een doemscenario-denker bent (en je intussen ook nog kinderen krijgt / een huis verbouwt / jeweetwel).

Nu dus wel die sprong, niet in de onpeilbare diepte maar middenin een fantastisch netwerk van andere Mic Mac Madammen. En zo is de kop eraf! Ik kijk er enorm naar uit om Brusselse Mic Mac Madam te zijn. En… heb jij nog een zolder die volstaat met je baby-uitzet, terwijl je kinderen intussen al lang uit de luiers zijn? Of zijn je vrienden in verwachting en nog op zoek naar die uitzet? Laat het mij weten of surf naar www.micmacminuscule.be voor meer info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 9 = vijftien